Uitslagen

Clubcompetitie Q2 Afgesloten

De clubcompetitie Q2 van 2024 is op dinsdagavond 25 juni afgesloten. Dat gebeurde nadat een aantal leden samen eerst naar de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk had gekeken. Bijna iedereen had zich feestelijk uitgedost in Oranje kledij, want iedereen had er vertrouwen in na de redelijk goede wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk.
Wat een deceptie! Nederland speelde slecht en verloor met 2-3. Toch bleef de stemming in de kantine goed, mede door de actieve kantinemedewerkers, die de aanwezigen voorzagen van heerlijke broodjes gehakt, patat, ijs en natuurlijk verschillende drankjes. Compliment aan de personen die dit hadden georganiseerd! Er was zelfs een een prijsje voor de meest feestelijke geklede dame en heer!
Dit was heel gezellig, ondanks het teleurstellende resultaat van het Nederlands elftal, maar iedereen was natuurlijk ook gekomen om de competitie af te sluiten. Het was voor de verandering eens heel mooi weer en iedereen had er zin in. Het was voor een aantal spelers heel spannend, want er waren nog meerdere kanshebbers om bovenaan te eindigen.
Ikzelf was ook één van de kanshebbers en had in de eerste partij geloot om met René van Dijk te spelen tegen een andere kanshebber, namelijk Henk de la Cousine, die samen speelde met Co Tiebesl. Het werd een spannende partij, waarbij de spanning vooral bij mij en Henk goed voelbaar was. In het begin ging het gelijk op, met steeds slechts éen punt per mène. Dit ging zo een tijdje door tot wij plotseling 5 punten pakten. Deze voorsprong gaven we niet meer uithanden en we wisten de partij met 13-6 te winnen. De tweede partij lootte ik om met Henk Jan Bekius samen te spelen tegen Rogier Reitsma en René van Dijk. Rogier wist heel goed te plaatsen en René wist goed geplaatste balen van mij steeds weg te schieten. Al snel keken we tegen een 0-5 achterstand aan. De baan waarop wij speelden (door de tegenpartij gekozen) lag Henk Jan en mij niet zo. Toen we eindelijk een punt maakten wisten we het spel te verplaatsen naar een ander stuk van het terrein. Vooral Henk Jan speelde goed, de verre reizen naar China, Tibet en ook Portugal hadden hem duidelijk goed gedaan. Langzaam kropen we dichterbij en we wisten het spel zelfs in ons voordeel om te draaien. We sloten de partij winnend af met 13-7.
Toen was het spannend wat de andere kanshebbers hadden gedaan en wat er zou veranderen in de ranglijst. De wedstrijdcommissie trok zich terug achter de computer om de uitslagen in te voeren en bij iedereen de drie laagst gescoorde avonden weg te strepen. De eindstand werd berekend over 7 speelavonden. Van de dertien mogelijke speelavonden waren er drie niet doorgegaan door slechte weersomstandigheden en van de overige tien avonden konden er drie worden weggestreept, dus vandaar een eindstand over 7 avonden. Dit wegstrepen zorgde ervoor dat er een verschuiving in de ranglijst kwam. Er zijn in het totaal 34 leden die aan de competitie hebben meegedaan, waarvan er 25 ook 7 avonden konden laten meetellen. Marie van Eekeren eindigde als derde met 246 punten (gemiddelde 35,1), Thierry werd met 255 punten tweede (gemiddelde 36,4) en ik werd eerste met 267 punten (gemiddelde 38,1).
Dit werd de tweede keer op rij dat ik de competitie winnend afsloot. Dat ben ik natuurlijk blij om, maar ook nu weer moet ik mijn medespelers bedanken, want het is altijd belangrijk met wie je speelt en natuurlijk wie je tegenstanders zijn. Het heeft me ook vaak erg meegezeten. Er waren partijen waarin ik goed speelde, maar ook partijen waarin het een stuk minder ging en mijn medespelers doorslaggevend waren om ze winnend af te sluiten.
In ieder geval wil ik mijn dank ook uitspreken aan de wedstrijdcommissie, die het mogelijk heeft gemaakt dat wij elke dinsdagavond (als het weer meezat) de partijen konden spelen.

Werner Nijdam.

Competities en Toernooien

Q2 2024

Clubcompetitie Q1

De clubcompetitie heeft een spannend slot gekregen. In totaal werden 6 avonden meegeteld voor de eindklassering. Door het slechte weer werden 4 avonden afgelast en drie avonden konden worden weggestreept.
De derde plek was voor Henk Jan Bekius met 205 punten en een gemiddelde van 34.17. De tweede plek was voor Gerald Ruessink met 215 punten en een gemiddelde van 35.83. De eerste plaats was voor mij, met 1 punt voor Gerald eindigde ik met 216 punten en een gemiddelde van 36.
Dit had ik zelf helemaal niet verwacht en ik geef de credits hiervoor aan iedereen met wie ik deze avonden heb samengespeeld. Jeu de boules of Petanque is een spel dat soms heel erg neerkomt op tactiek en techniek, maar ook geluk is een belangrijke factor.
Het feit dat ik nu deze competitie ronde als eerste ben geëindigd geeft eens te meer aan dat de beste niet altijd wint. Iedereen heeft dus kans te winnen. Dat is ook meteen de charme van het spel: iedereen kan van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen.
We beginnen nu aan Q2 met voor iedereen volop kans voor een mooie klassering. Ik wens iedereen daarbij veel succes, veel geluk maar bovenal veel plezier!

Werner Nijdam.

Q1 2024

najaar competitie 2023

Zeebodemtoernooi 2023

Dinsdagavond Competitie

Dinsdagavond Competitie

2022