FestiBoules Italië

Dinsdag 27 juni was er een thema avond gewijd aan Italië. Het was de eerste avond dat Liesbeth en ik weer samen kwamen boulen na anderhalf jaar. Zelf was ik twee weken eerder al een keer geweest op de laatste competitieavond.

De opkomst op de door Tina en Akke georganiseerde avond was groot. Maar liefst 31 deelnemers traden tegen elkaar in het strijdperk. Het was verrassend ook een aantal voor ons nieuwe leden te zien. Dat is een goed teken, want het is en blijft een leuke sport, waar nog te weinig mensen weet van hebben. Fijn te zien dat er toch nog veel animo voor is. Wie weet nemen deze nieuwe leden ook nog weer meer anderen mee.

Door de luidsprekers klonk leuke Italiaanse muziek, die soms ook wel wat Frans aandeed. Het zorgde in ieder geval voor een leuke sfeer.

De eerste partij die ik speelde was samen met Rene van Dijk. Onze tegenstanders waren Thierry Pietersen en Willem van Waveren. Thierry en Willem hadden de tos gewonnen en mochten de baan kiezen. Dat werd de baan naast het druivenprieeltje. Rene nam het schieten voor zijn rekening en ik ging plaatsen. Bij de tegenstander was Willem de plaatser en Thierry de schutter.

Het werd een leuke partij, waarbij het plaatsen me redelijk afging. Rene was goed op schot en we kwamen al snel op voorsprong. De voorsprong hebben wij steeds gehouden en de eindstand was 4-13 in ons voordeel. Leuk om zo’n eerste partij meteen te kunnen winnen.

Na een aantal heerlijke Italiaanse hapjes en een heerlijk glaasje Lambrusco werd de tweede ronde gespeeld. Nu speelde ik samen met Gerard van de Werf en Ton Engel tegen Jan van der Zon en Rogier Reitsma. De laatste kende ik nog niet. Rogier ging plaatsen en Jan was de schutter, terwijl bij ons Ton de plaatser was, Gerard de schutter en ik de milieuspeler. We speelden direct voor de openslaande deuren van het clubhuis. De tegenstander had de baan gekozen en mocht beginnen. Nadat zij met 1-0 waren voorgekomen namen wij het heft in handen. Ton plaatste goed, ik kon redelijk bijleggen en Gerard hoefde eigenlijk helemaal niet zo vaak te schieten. Het werd een korte partij, die wij winnend afsloten met 2-13.

Na de tweede ronde werden we weer verwend met heerlijke Italiaanse hapjes en de wedstrijdleiding maakte de stand op van het mini-toernooi. Er waren in totaal 14 partijen gespeeld, waarbij de grootste winstpartij 13-0 was en de partij met het kleinste verschil 12-13.

Er waren 4 prijzen: een poedelprijs voor Liesbeth van Rosmalen (een heel mooi speldje van een boule) en drie ‘Italiaanse’ prijzen voor de drie eerst geklasseerden. De derde prijs, een spaghetti pakket, was voor Wil Verleur met 18 pluspunten, de tweede prijs, een heerlijke salami worst, was met 19 pluspunten voor Peter van den Berg. De eerste prijs, voor mij heel verrassend, ging naar mij met 20 pluspunten. Ik kreeg een heerlijke rode wijn uit Puglia. Ik schrijf dit stukje nu onder het genot van een glas van deze wijn. Goed gekozen Tina en Akke! Eigenlijk is het raar dat ik deze prijs kreeg, want je wint een partij nooit alleen. Ik wil Rene, Gerard en Ton dan ook heel erg bedanken voor hun inzet. Zonder hen had ik het niet gered!

Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor Tina en Akke voor de organisatie van de avond en natuurlijk ook aan Corrie en Jan van der Zon voor de wedstrijdleiding. Waarbij Wim Koole niet mag worden vergeten, want de kantine was bij hem in goede handen.

Het was leuk om weer actief te kunnen zijn op de baan. Het is en blijft een hele leuke sport!

Met vriendelijke groet,
Werner Nijdam 

Nieuws

SINTERKLAAS TOERNOOI

Sinterklaas Toernooi Op dinsdag 28 november 2023 organiseert de Wedstrijdcommissie een SINTERKLAAS TOERNOOI.  Er wordt 1 partij gespeeld (op tijd), gevolgd door een gezellige Sinterklaasavond met warme chocolademelk, pepernoten en

Nieuws

Dinsdagmiddag

EURO-TOERNOOI Beste leden, De wedstrijdcommissie heeft zich voorgenomen om eens in de twee weken op dinsdagmiddag een mini eurotoernooi te organiseren. Dit bij voldoende belangstelling. Houd de activiteiten kalender in