background
logotype
image1

Terugblik Beach Event Dronten

 

Van vrijdag 5 tm zondag 7 juli werd er gebouled op het Meerpaalplein in Dronten. Op vrijdagmiddag was er een ‘strandboulen’ toernooi, een strandtoernooi midden in Dronten, tussen alle horeca, lekkere muziek, het was stralend weer dus korte broek en slippers aan, dat mag allemaal op deze middag. Er deden dit jaar helaas niet zoveel teams mee, dat is eigenlijk zonde als je ziet hoe leuk dit ieder jaar is. Er werden 4 voorgelote partijen gespeeld. Al het inleggeld wordt prijzengeld en er is een wisselbeker te winnen. Richard en ik hebben die in 2016 gewonnen toen het voor de eerste keer werd gehouden. Dit jaar waren Désireé en ik de besten, op saldo boven Corry en Richard geëindigd die ook 4 wedstrijden wisten te winnen. 

’s Avonds hebben we het terrein opgebouwd voor het weekend, op zaterdag een Tripletten toernooi en zondag een Doubletten toernooi. Op zaterdag hadden we veel concurrentie van toernooien in de omgeving en speelden we met 8 teams. Omdat Herman Lanceé 425 euro extra sponsorgeld voor deze dag wist binnen te halen, hadden we een goedgevulde prijzenpot en ging ook iedereen met een geldprijs naar huis. Er deden een aantal nationale toppers mee aan deze dag en die gingen dan ook met de eerste en tweede prijs in de A-poule naar huis. Het team van Tom van der Voort, Linda en Diana bleek uiteindelijk de sterkste nadat er drie teams in de A-poule 2 wedstrijden wisten te winnen. Als ik alleen Tom met zijn achternaam noem wil ik de rest net te kort doen, maar google zijn naam maar is en je weet dat dit de absolute top in Nederland is. 

Op zondag was er Doubletten, 26 teams met ook deze dag een rijk gevulde prijzenpot van 600 euro. Er was 1 team dat deze dag alle wedstrijden wist te winnen en daarmee dus ook winnaar werd van de A-poule. Ik had na de halve finale winst van de Oranje dames StaDronten gevraagd om een groot scherm op het plein om samen de finale te kunnen kijken. Op dat idee waren er meer gekomen en uiteindelijk heeft de burgemeester budget vrijgemaakt en stond het scherm er. Met veel mensen is er gekeken naar de finale. Het waren drie mooie petanque dagen op het Meerpaalplein, ik hoop dat er volgend jaar nog meer mensen van onze club meedoen. Het is een uniek evenement midden in Dronten, dat mogelijk wordt gemaakt door een groep fantastische vrijwilligers. Ik vond het een plezier om met ze te mogen werken. 

Gerald Ruesink

2019  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates