background
logotype
image1

Verslag Lustrum toernooi JBV-Lelystad 15 juni 2019

Het begon allemaal op een mooie zaterdag middag in juni, dit is wel een belangrijk gegeven gezien het feit het de laatste tijd niet al te best was met het weer in Nederland maar de weergoden waren ons goed gezind door alle regen in de ochtend te laten vallen waardoor er in de middag in de volle zon gespeeld kon worden. 

Er werden 3 onderdelen gespeeld, namelijk 2 voorgelote mix partijen, een vaardigheidsoefening en een bonus ronde. Ik zal de dag in het kort samenvatten (anders val je in slaap van al het lezen) 

Na een speech van onze voorzitter Gerald Ruesink over de geschiedenis van de club gingen we van start met de eerste wedstrijd bestaande uit 36 mensen ofwel 9x4 doubletten wat natuurlijk mooi uitkwam (alsof dit was berekend). 

We beginnen met de eerste ronde (en ja waarschuwing ik ga een veer in mijn eigen reet steken, sorry voor mijn taalgebruik.)

Ik speelde met Wim Koolen tegen Nel Cligge en Ina de Graaf en nadat we met 0-1 achter kwamen ging er een tandje bij, en hoe, alsof ik de beste van de wereld was schoot ik spontaan 3 carreau’s en maakte we 6 punten, iets wat de tegenpartij niet kon verwerken en Wim ging gewoon door met prachtig plaatsen en ik met alles raak schieten waardoor we met 13-1 deze partij hebben gewonnen. 

Uiteraard moet er ook gegeten worden en de club had voor iedereen een broodje pulled pork klaar staan, ofwel even pauze een broodje en een drankje, ook hier had de club alle leden weer in voorzien door alle leden 3 drankjes te geven. 

En toen kwam de echte uitdaging, Barend was al vroeg bezig om alle speciale oefeningen klaar te zetten voor de vaardigheidstrainingen, totaal wel 5 stuks.

Plaatsen, rollen, hoge ballen, obstakels en schieten alles werd behandeld.

Voor elke goed gegooide bal kon je een extra punt verdienen die later weer bij het totaal van de wedstrijdpunten werd bijgeteld, iets wat zeer lastig bleek te zijn want van de 45 punten die gehaald konden worden bij deze oefeningen bleek Theo Kemper het het beste te hebben gedaan door 17 punten te behalen met Corry Oosterloo en Gerald Ruesink op 16 punten in de achtervolging. 

Na de oefeningen werd er een tweede partij gespeeld, dit keer mocht ik met Willem van Waveren tegen Max Hoekzema en Hanneke Jaasma, ik bespaar de details maar partij 1 leek er erg op we kwamen 3-0 achter en toen moest het even beter Willem plaatste goed ik begon beter te schieten je we wonnen met 13-5. 

En dan denk je het is klaar... maar nee natuurlijk niet er kwam nog een bonusronde, een grote plank met gaten erin waarmee je 5, 10 of 15 punten per gegooide bal kon halen waarmee je je score nog hoger kon laten uitkomen, iets wat mij zeer goed uitkwam want na de twee partijen en de oefening stond ik eigenlijk op de tweede plaats (oeps) maar nadat ik het wist te presteren om wel 3 keer de 15 punten te gooien was de eerste plaats een feit, en uiteraard weet ook de organisatie van JBV-Lelystad dat je op 1 been niet kan leven dus stonden de BBQ masters al weer klaar om ons te trakteren op een lekker broodje worst met zuurkool en daarna ook nog eens een heel lekker toetje. 

Met dank aan : 

Wedstrijd leiding :

Max Hoekzema

Barend van Eekeren

 Bardienst :

Adriaan Droog

Willy Boer

Marie van Eekeren

Frits Timmermans

 BBQ :

Gerald Ruesink

Adriaan Droog

 Opzet vaardigheidstest :

Barend van Eekeren 

Muziek :

Hans van Wijk 

En dan natuurlijk de uitslag van de dag : 

Benjamin Krabbendam            104

Rob Verheijen                          83

Wim Koolen                             75                               

Jan Sonneveldt                        74

The Kemper                             73

Willem van Waveren                 72

Jan Heere                                71 

Na afloop kregen alle spelers nog een speciaal, boules-vaardigheid bewijs getekend door onze eigen voorzitter Gerald Ruesink (plaats 30, sorry Gerald) met het totaal aantal behaalde punten. (wel een super idee trouwens)

Gezien de organisatie vele prijzen had ingekocht volgde er zelfs nog een tombola waardoor er nog eens 21 prijzen verder verdeeld !!! echt super gedaan. 

Ik vond het een zeer geslaagde dag met veel zon en blije gezichten en ik kan niet wachten tot ons volgende jubileum.

 

Met vriendelijke groet

Benjamin Krabbendam 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates