background
logotype
image1

Verslag Beaujolais Toernooi 2018 Sandra Helder

Beaujolais toernooi gewonnen. Afgelopen donderdag had ik mijn eerste petanque overwinning in de pocket. Een welkome opsteker na het debacle van dinsdag 6 november jl dat resulteerde in het moeten kussen van de billen van Fanny..
Het Beaujolais toernooi vond plaats op 15 november en werd gespeeld met 12 doubletten.
De eerste partij speelde ik met Gerald. We hadden een mooie overwinning tegen Martin vd Linden en Ton Engel met 13-2, maar het kwam zeker niet aangewaaid. Puntje voor puntje kwamen we tot de eindstreep. Een leuke partij. Bedankt Gerald dat je me de kans gaf het schieten te oefenen.
Tussen de eerste en de tweede pot werden de eerste “shotjes” beaujolais nouveau uitgedeeld. Door de vele zonuren van dit jaar viel deze jonge wijn zeker niet tegen. Hij smaakte prima met de toastjes met salade, franse kaas en home made spinazie feta taart van ondergetekende.
De tweede partij mocht ik spelen met Barend van Eekeren. Onze tegenstanders waren dit keer Hans vd Kroft en Marianne Huijsing. We speelden op dezelfde baan in het diepe grind voor de kantine. Wederom een erg leuke pot die we ook wonnen met 13-2.
Tijdens de prijsuitreiking bleek ik met twee de gewonnen partijen en 22 punten op de eerste plaats te zijn geëindigd. Gerald pakte de tweede plek met 18 punten. De derde prijs ging naar Marie. Zij had 16 punten behaald met eveneens twee gewonnen wedstrijden . Voor de winnaars elk een lekkere fles beaujolais. Bedankt bestuur!
Sinds Martin vd Linden en ik in augustus dit jaar lid zijn geworden van Entre Nous hebben we een boven verwachting groot aantal mooie speelavonden meegemaakt waarop het heerlijk boulen was. Ook de avond van het beaujolais toernooi was schitterend: Een heldere lucht met een prachtige halve maan. Nooit had ik gedacht dat ik dit ooit nog eens zou zeggen, maar ik heb de smaak van het boulen te pakken gekregen. Op naar de volgende
overwinning ;)
Groet, Sandra Helder

2018  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates