background
logotype
image1

verslag tête a tête toernooi 22 sep 2018

Hallo beste sportvrienden en vriendinnen,

Afgelopen zaterdag 22 september 2018 was het weer zover.

Het jaarlijkse tête a tête toernooi. Er waren dit jaar 26 deelnemers en ik kan mij voorstellen dat de wedstrijdcommissie liever een groter aantal deelnemers had gezien.

Maar….niet iedereen vind het fijn om alles alleen te doen en soms ook te moeten schieten. Uiteindelijk hoeft men hier niet tegenop te kijken, want  een wedstrijd bestaat naar mijn idee voor 80% tot 90% uit plaatsen. Want heb je het laatste punt gemaakt, dan moet je de eerste boule al sowieso plaatsen. Ik denk zelfs dat iemand die alleen maar alle boules goed plaatst het een “schutter” erg moeilijk maakt.

Zelf vind ik het een heerlijk toernooi. Zoals de meesten van jullie wel weten zijn wij vaak in het buitenland (o.a. Florida) en is het voor mij lastig om op bijvoorbeeld de dinsdag een goed resultaat neer te zetten.  Ik probeer mij dan tijdens zo’n toernooi goed te focussen en ik moet zeggen dat ik zeker niet ontevreden ben over de resultaten van de afgelopen jaren. Uit de bekers die ik nog heb staan (o.a. een “oude” wisselbeker) kon ik achterhalen dat dit inmiddels mijn zesde 1e plaats was.

Afgelopen zaterdag mocht ik het onder andere in eerste instantie opnemen tegen Ton Engel die goed partij gaf. Daarna tegen Mitch van Koersveld die vanaf de zijkant goed gesteund werd door zijn vriendin (?) die hem regelmatig aanmoedigde met als ik het mij goed herinner “moppie”. Voor de zekerheid vroeg ik haar of die aanmoedigingen ook voor mij waren bestemd, maar dat bleek niet het geval. In tegenspraak tot wat ik net heb gezegd moest ik deze partij wel door 3x te schieten uitmaken. Ik stond op 10 en Mitch plaatste 3x zeer strak op de but.  Tja…en de derde partij tegen onze aardige Loes Stift 12-13 verloren. Maar ja…wie wil er nu van Loes winnen? En Loes...je werd wel geholpen door die regenbui.

Het werd dus de A-poule.  Naar mijn idee beslist pittige tegenstanders. Allereerst Corry Oosterloo die ook wel een beetje pech had. We weten het allemaal…met boulen kun je pech en geluk hebben. De tweede wedstrijd tegen Richard den Dekker.  Ook Richard was helemaal gefocust om te winnen en dat werd dus een partij met strijd om elke punt. Uiteindelijk kon ik met de winst er vandoor gaan en was de volgende tegenstander voor inmiddels de halve finale Benjamin Krabbendam, die al een tijdje stond te wachten. Benjamin had daarvoor ruim gewonnen van HenkJan Bekius in het “dikke” grind. Ik won de toss, dus kon hem meenemen naar de baan met gewoon grind. Ook hier weer een mooie wedstrijd die ik gelukkig winnend kon afsluiten. Tja en dan de finale tegen Max Hoekzema. Max als 26e inschrijving op de lijst en dan in de finale! Max was zeer goed aan het plaatsen en als ik mij goed kan herinneren dan heeft Max zo goed als niet geschoten. Dus een voorbeeld van wat ik in het begin al aanhaalde. Weer een zeer spannende wedstrijd waarin niets cadeau werd gegeven.

Af en toe helaas wat regen maar verder een prima dag, goed georganiseerd door de wedstrijdcommissie. Ook het systeem van 3 voorgelote wedstrijden en daarna A-poule en B-poule indeling werkt prima. Misschien volgend jaar een kleine aanpassing? Een klein bedrag aan inschrijfgeld en dat wat prijsjes beschikbaar stellen? Op die manier blijft iedereen tot het eind betrokken bij de einduitslag.

Ook de catering was weer goed geregeld (heerlijke tosti’s) !

Gerard van der Werf

2018  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates