background
logotype
image1

Clubkampioenschap Tripletten 2018

Dit was één van de meest memorabele kampioenschappen uit de bijna 19 jarige geschiedenis van de JBV Lelystad. Op zaterdag 17 maart verzamelden zich ’s ochtends 36 spelers in ons Clubhuis om te vernemen of we zouden gaan spelen om het ultieme kampioenschap:Tripletten Clubkampioen. Bij geen enkele spelvorm is zoveel overleg en samenspel nodig als bij het Tripletten, daarom door velen als de meest pure vorm van Petanque omschreven. Wij zaten echter nog met een ander issue; het weer! De vooruitzichten: een koude dag, temperaturen rond de 0 graden (om 9 uur was het nog -2 graden) en een straffe NO wind, windkracht 5-6. Er werd ’s ochtends de vraag gesteld of men wilde spelen of liever wilde verplaatsen, met grote meerderheid (eigenlijk unaniem) werd er gekozen voor spelen! Top, we doen dan weliswaar een buitensport, deze omstandigheden waren zelfs voor de spelers van de JBV Lelystad een uitdaging. 

De voorrondes: 

Besloten werd om de drie voorronden op tijd te spelen, 45 minuten en 1 werpronde. Bij gelijke stand nog 1 werpronde. Dat leverde gelijk in de eerste ronde al verrassende uitdagingen op. Na ongeveer de gehele wedstrijd op achterstand gestaan te hebben wonnen Bas, Marie en Barend van Henk-Jan, Lieuwe en Willem v. O en de kampioenen van 2017 ( nu met Dave i.p.v. Hans v W) verloren hun eerste wedstrijd. wij wonnen onze eerste wedstrijd met 13-11 van Loes, Wim K. en Erna. In de tweede ronde won het team van Ina, Ab en Hans v.d. K hun tweede wedstrijd en verloren Nel, Gerard en Dave hun tweede wedstrijd, een sensatie hing in de lucht! Henk-Jan, Lieuwe en Willem v. O verloren ook hun tweede wedstrijd nipt en ook hier hing een sensatie in de lucht, zouden deze twee, op voorhand sterke teams en mogelijke titelkandidaten de voorrondes wel bij de eerste 8 afsluiten? Wij speelden de tweede ronde tegen Theo, Frits en George, dat was een spannende wedstrijd en wij wonnen met 13-9. 

De derde ronde zou gaan beslissen welke 8 teams verder zouden strijden voor de titel. Door een sublieme wedstrijd wisten Henk-Jan, Lieuwe en Willem v. O zich te plaatsen voor de laatste 8 en ook Nel, Gerard en Dave wisten in de allerlaatste wedstrijd die nog gespeeld werd in de derde ronde zich te plaatsen voor de laatste 8. Wij wisten onze laatste wedstrijd in de voorronden te winnen met 13-5 van Ria, Ine en Henk. 

De eliminatie rondes: 

Vanaf nu was het zaak om je wedstrijd te winnen anders was je uitgeschakeld voor de titel. Wij speelden tegen Rik, Ton en Koert, het zat hun niet mee en bij ons klopte het wel, we wonnen met 13-3, de volgende ronde zou gaan tegen de winnaar van team Vlig samen met  Corry en team Van Waveren samen met Gerard v.d. Werf. De eersten wonnen en dat zouden onze tegenstanders zijn bij de laatste 4 en een mogelijke plek in de finale. De andere wedstrijd bij de laatste 4 zou uiteindelijk gaan tussen Bas, Barend en Marie tegen Henk-Jan, Lieuwe en Willem v. O die zich helemaal teruggevochten hadden in het toernooi. 

Halve finales:

Wij kwamen  team Vlig samen met Corry tegen, zij hadden het moeilijk, kwamen niet in hun spel en verloren uiteindelijk met 13-0. In de andere halve finale wonnen Henk-Jan, Lieuwe en Willem v. O van Bas en de fam v Eekeren en zo werden de finale en kleine finale bekend. 

Finale en kleine finale: 

Als team hadden wij voor het laatst in 2014 het Clubkampioenschap Tripletten gewonnen, in andere teamsamenstellingen was Thierry ook als eens clubkampioen geworden en Gerald al 3 keer daarvoor. Dit jaar wilden wij persé als team weer winnen! De strijd om de derde en vierde plek werd met 13-3 gewonnen door Bas, Marie en Barend. In de finale ging niet alles zo soepel als in de vorige rondes. Wij speelden dan weer heel goed dan weer wisselvallig maar de tegenstander kon onvoldoende vat krijgen op ons spel. Wij wonnen uiteindelijk met 13-2! 

 

Een oude maar gezellige dag werd zo afgesloten om ca 16:45 uur. Vanaf nu gaan we het mooie weer tegemoet!

 

Hopelijk tot gauw, 

Thierry, Richard en Gerald

2018  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates