Gebouw, Terrein, Groen- en Banencommissie
De onderhoudsploeg is verantwoordelijk voor het hele buiten terrein in de breedste zin van het woord.
Zij doen dit elke maandagmorgen vanaf 9.00 uur.
Zij hebben een vast aanspreekpunt in het bestuur (op dit moment Henk Jan Bekius) er is ook een vast aanspreekpunt voor de onderhoudsploeg (op dit moment Jan Braber)
De werkzaamheden het hele jaar door zijn:
* De banen met behulp van een sleepnet effenen en eventueel de bovenlaag herverdelen.
* De banen onkruidvrij maken.
* Grasmaaien ook achter Entre Nous.
* Regelmatig controleren van het oliepeil en de brandstof bijvullen van de grasmaaier.
* De heggen snoeien.
* De buiten vuilnisbakken legen.
* Het pad vegen.
* Nieuwe reclameborden plaatsen.
* Half november de grasmaaier voor servicebeurt naar de firma Nieuwstad.
* Het bladvrij maken van de banen en het terras.
* Het snoeien van bomen op de grens met de huizen van de buren zodat de buren geen overlast hebben van overhangende takken van onze bomen.
* Bij verwachte vorst de buitenkraan afsluiten.
* Het netjes houden van Villa Fanny.
* Met hogedrukreiniger buitenkant van Entre Nous reinigen.
* Kleine reparaties uitvoeren ( bv. een plank die kapot is gegaan)
* Aankopen in overleg met het aanspreekpunt van het bestuur.
* Na het koffiedrinken de kopjes en koffiekan afwassen en opruimen.
* Bij weggaan zorgen dat Villa Fanny en Entre Nous op slot zijn.
De Kantinecommissie
Onder de kantinecommissie vallen
Bar & Kantine
Clinics & workshops (bijvoorbeeld bij feestjes/verjaardagen)
Schoonmaak
Bar & Kantine
Adriaan Droog (voorzitter en 1e aanspreekpunt)
Anneke Bouwen (2e aanspreekpunt)
Anneke Koning (Inkoop)
Anneke Nijlunsing (di en do morgen)
Ria Koreman
Nellie Schut
Jan Braber
Theo Kemper
Hans van Wijk
Egbert Louis
Bij extra activiteiten
Willy Boer
Tina Zwiers
Schoonmaak
Ruud Sweers (voorzitter en 1e aanspreekpunt)
Erna Oosterveen
Ina de Graaf
Mini de Jonge
Heber Lauppe
Hanneke Jaarsma
Nel Cligge (nood)
Clinics & Workshops
Adriaan Droog
Nieuwe aanvraag clinic of workshop
Noteren van naam, telefoonnummer en mailadres van de aanvrager
Minimum van 20 en maximum van 60 personen
Vragen wat de wensen zijn
Vragen naar de datum
Deze datum overleggen met de Wedstrijdcommissie (met wie? naam en telefoonnummer………)
Informeren over de kosten: € 39,- per persoon
Informeren over ons aanbod:
Ontvangst met koffie/thee en een slagroomsoesje
Uitleg van het spel, 2 partijen spelen en eventueel het Caviaspel
2x bitterballen of andere snacks en zoutjes op tafel
BBQ of Chinees buffet (zie voor bestelling verderop)
Drankjes: onbeperkt
Na het buffet eventueel afsluiten met koffie/thee
Einde feest: maximaal 1 uur na het buffet
Vragen of er mensen zijn die vegetarisch eten
Andere wensen zijn bespreekbaar, bijvoorbeeld afspraken over gebak i.p.v. een soesje. Neemt men dat zelf mee of verzorgt JBV dat? In het laatste geval wordt een meerprijs gerekend.
ORGANISATIE
Wie doet bardienst?
Wie maakt de salades en de satésaus voor bij de BBQ?
Wie staat achter de BBQ?
Is er voldoende gas voor de BBQ?
Wie dekt de tafel met kleed, servetten en bestek? Er zijn wegwerpbordjes.
Of
Wie bestelt het eten bij Oriënt?
Haalt iemand dit zelf op (na 16.00 uur) of moet het bezorgd worden? Bij bezorging moet het hek op het JBV-terrein geopend worden om de auto erdoor te laten.
Hoe laat komt het eten?
Hoe laat worden het servies en de bakken weer opgehaald?
HET SPEL
Wie legt de spullen klaar buiten?
Wie geeft de uitleg over het spel?
Wie regelt een prijsje voor de winnaar (2 flessen wijn van 5,- per stuk)?
CHINEES BUFFET
Bestellen bij Oriënt in de Voorstraat: 06 1652 1006 (Sally) of 0320-250828.
Beste keus is menu C en vragen om servies en bestek. Dit wordt na afloop vuil weer opgehaald door Oriënt. Dit kost p.p. € 1,- extra.
BBQ van tevoren bestellen: 06 2873 1649 en zelf ophalen.
De BBQ bestaat uit 4 vlees/kipproducten, verschillende sausjes, 2 salades, stokbrood, (kruiden)boter.
Het vlees wordt besteld bij Slagerij Borst (ook een van onze sponsors), Kempenaar 150. Deze slagerij heeft goed vlees en een mooi BBQ-pakket met 5 producten voor € 10,- p.p.
Wij vragen de slagerij het vlees per soort in een bak aan te leveren (geen individuele porties).
Wij bieden een 4 gangen BBQ aan. De worstjes (het 5e product) gaan in de vriezer.
Regelen:
Wie bestelt het vlees en haalt dit op?
Wie doet de boodschappen: sausjes, satésaus, stokbrood (gesneden, ongeveer 1 stokbrood per 5 personen), gewone boter, kruidenboter, servetjes en bordjes?
Wie maakt de salades (we rekenen ong. 200 gr p.p.)?
Wie maakt de satésaus?
Is er voldoende olie om te bakken?
Recept Rundvleessalade
Rundvleessalade kopen bij de Lidl en versieren met tomaatjes, uitjes, rolletjes cervelaat met augurk er in, oprollen en in tweeën snijden, gekookte eieren in de lengte doormidden in het midden van de salade leggen. Eventueel nog met andere dingetjes versieren.
Recept Aardappel-tonijnsalade
Aardappelsalade fijn hakken en mengen met kant en klaar bakje tonijnsalade en blikjes tonijn, augurkjes en zeer klein gesneden halve rode paprika (ter grootte van luciferkopjes), eventueel met mayonaise bestrijken en een kneepje ketchup voor de kleur. Versieren met visproducten, bijvoorbeeld garnalen, gerookte stukjes forel, zilveruitjes, etc.